Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten


Proefnotities
per land / streek

Top 10
distilleerderijen

Evenementen agenda

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links


Recept 

 

Sticky Toffy Pudding

 

Oven voorverwarmen op 180 oC

 

180 gram dadels. Als tube leeg drukken, pitten eruit. De puree in 1 kopje kokend water met 1 theelepel bicarbonaat(baking soda) laten staan.150 gram bruine basterdsuiker met 2 eetlepels boter in een pan smelten. Van vuur af, één voor één 2 eieren erbij kloppen. Daarna180 gram bloem er doorheen zeven en ¾ thee- lepel baking powder.  Mix dit met de dadelpuree en vul een geboterde cakevorm hiermee 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

 

Caramel Sauce:

150 gram basterdsuiker met

¾ kopje slagroom,

2 eetlepels roomboter met wat Vanillemerg (of ½ theelepeltje vanillesuiker) 5 minuten in pannetje, al roerend laten sudderen.

 

 


  

webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
jnmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties