Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten


Proefnotities
per land / streek

Whisky wetens- waardigheden

Top 10
distilleerderijen

Evenementen agenda

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links


Het Genietschap   Whisky CV Christel Huizinga 

 


Christel Huizinga

De gustibus et coloribus non disputandum.

Maar een goed gesprek voeren, mag zelfs wat verhit, over al dat moois wat de zinnen prikkelt kan wel. Graag zelfs… Als lerares in het voortgezet onderwijs doe ik dat beroepshalve over kunstgeschiedenis, tekenen en schilderen. Met de mannen van Het Genietschap gaat het over, tsja… , maar vooral over whisky en alles wat daar mee samenhangt . Ik sta bekend als het ‘groenten en kruiden vrouwtje’ omdat mijn geur en smaak associaties vaker die richting inslaan dan bij de rest. Hoe dat komt weet ik niet. Misschien omdat ik van koken houd, maar daar ben ik in deze club zeker niet de enige in. Een andere hobby is fotograferen. Uit deze combinatie liefhebberijen ontstaat: Het Recept.

Mijn ‘partner in crime’ is sinds 1991 Michel waarmee ik samen met onze twee katten in een historisch pand in de binnenstad van Haarlem woon (en verbouw). Lekker op loopafstand van de markt en De Toneel- en Filmschuur.Een aantal jaar geleden zochten we een cadeau voor een vriend, -nu eens geen wijn- en belandden in een speciaalslijterijtje. Voor ik er erg in had flapte ik er uit:‘Moet je niet iets voor jezelf?’ In plaats van met één stonden we buiten met drie flessen. Vanaf dat moment wist ik, dat wat ik zo lekker vond, turf, rook en jodium werd genoemd. (dat was wel even schikken.)

De eerste Ardbeg die we kort daarop hadden aangeschaft bleek ‘kurk’ te hebben. Een avond lang nippen en ruiken (“Kan dat wel, ‘kurk’in whiskey?”)wekte nog meer de nieuwsgierigheid. Een collectie begon te groeien, kleine proeverijen en grote Festivals werden bezocht. Een veel te kort bezoek aan het schilderachtige Islay is ook al achter de rug. (Ruikt het eiland naar de whisky, of de whisky naar het eiland?) Jammer dat ik, vanwege mijn werk niet in de gelegenheid zal zijn daar het Whiskyfestival te bezoeken. Aan de andere kant blijft mijn herinnering aan de natuurlijke onverstoordheid op deze manier in tact

Het Genietschap heb ik leren kennen op een festival in Leiden, waar in 2004 een geweldige ‘ouwe-jongens-krentenbrood-sfeer hing, waardoor ik dacht dat Jos en Michel elkaar al kenden. Maar wat niet was, zou spoedig komen.Drammetjes werden gedeeld en proefnotities uitgewisseld.… De rest is geschiedenis.

Op nummer één in mijn top tien, uit mijn geboorte jaar Glen Garioch 1971 van Samaroli. Gedronken in Limburg (Whisky-fair) Lijkt op rum-rozijnen cake met wat rook en turf en kruidig.

Recept   Sticky Toffy Pudding

Tijdens de reis naar Schotland drie keer gegeten. Een ‘toetje’; zó smerig lekker, alsof Sinterklaas, kerst en Oud en Nieuw samenvallen. Thuis meteen aan de slag gegaan om het na te maken. Klik op bovenstaande link voor mijn recept van de Sticky Toffy Pudding 

 


webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
jja.vandenputten@chello.nl

webdesign
ekksites
internet producties