Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten


Proefnotities
per land / streek

Whisky wetens- waardigheden

Top 10
distilleerderijen

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links

Het Genietschap   Whisky CV Andre van der Zwet

 


Andre van der Zwet

Whisky staat metafoor voor het ruige en ook lieflijke Schotland. Het is met mystiek omgeven en doordrenkt van romantiek.

In 1996 bezocht ik voor het eerst samen met mijn vrouw Gerrie Jansen dit prachtige gastvrije land. Terug op de veerboot naar huis kochten wij onze eerste fles whisky (Glenmorangie, 10 jaar), wat later een start bleek te zijn van een ruime collectie aan uiteenlopende whisky's.

Dit Whisky Genietschap werd opgericht en vele distilleerderijen en whiskyfestivals werden bezocht. Ook ben ik geruime tijd bestuurslid geweest van de Ben Nevis Club in Alkmaar en was ik een aantal jaren stille vennoot van een gespecialiseerde whiskyshop.

Graag deel ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme met mede whiskyliefhebbers of mensen die geinteresseerd zijn in het organiseren van proeverijen (op maat). Van beginners tot (zeer) gevorderden. Bij ons thuis in onze B&B UniqueLudique, op locatie bij u thuis of in een horeca-etablissement. Heeft u wel eens gedineerd met whisky? Ik daag u graag uit!

Ook organiseer ik als internationaal biersommelier bierproeverijen. Klik hier voor meer informatie.Een rij Brora's. Deze distilleerderij staat nummer 1 in mijn top 10's

 webmaster

__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties