Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten


Top 10
distilleerderijen

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links


Het Genietschap   Whisky CV Erik van der Linde

 

Erik van der Linde

Geboren in 1972 te Vollenhove (Overijssel). Ik heb in redelijke rust mijn kindertijd hier kunnen doorbrengen. Ik ben in Emmeloord naar school gegaan voor mijn algemene ontwikkeling en heb vervolgens de techniekkant gekozen omdat dat mij wel "grappig" leek (bleek uiteindelijk ook zo te zijn).

Inmiddels meer dan 20 jaar werkzaam bij Croonwolter&dros (tegenwoordig als Inbedrijfsteller). Ik kom hierdoor op best wel interessante plekken in Nederland en daarbuiten. Ik ben samenwonend met mijn vriendin Erica (ja echt waar) in Hensbroek (Noord-Holland).


Ergens tussen mijn 17e en 19e ben ik begonnen met het proberen van whisky's om de doodeenvoudige reden dat ik bier niet lekker vind, wat bij ons in de buurt gebruikelijk is om te drinken. Uiteraard was, in den beginne, de portemonnee niet voldoende gevuld om "dure" single malts te kunnen kopen, gelukkig is dat na een aantal jaar wel veranderd.

Een aantal jaar geleden, via mijn ex, kennis gemaakt met Alexander en ontdekten we dat we een gezamenlijke hobby hadden in de vorm van genieten van verschillende whisky's. Samen met Alexander ga ik al een aantal jaar naar de Whisky Show in Engeland, waar wij werkelijk zeer leuke tijden beleven met zeer verschillende mensen.

Door de kennismaking met Alexander ook vrij snel daarna kennis gemaakt met Het Genietschap. Ik werd al snel door verschillende andere leden ook een aantal keer uitgenodigd. Ook daar ben ik een aantal zeer verschillende mensen tegen ben gekomen, met allemaal dezelfde passie voor whisky. Na een aantal jaar een "vaste" introducee te zijn geweest, ben ik vorig jaar officieel gevraagd om toe te treden tot Het Genietschap, waarvoor mijn eeuwige dank.Tijdens de verschillende bijeenkomsten van Het Genietschap, maar ook door het bezoeken van de whiskyshow in Londen, heb ik een grote variëteit aan whiskies kunnen proeven en waarderen. Een echte voorkeur voor bepaalde whiskies heb ik niet. Ik vind de afwisseling juist fijn en het is ook afhankelijk van hoe ik mij voel en waar ik trek in heb. In tegenstelling tot veel andere whiskyliefhebbers, hebben de geturfde Islay-whiskies absoluut niet altijd mijn voorkeur, tenzij de whisky op leeftijd is, waardoor de turf minder prominent aanwezig is.

Als ik bij mensen whisky moet aanraden? Geef ik altijd hetzelfde advies: blijf altijd proberen en leg jezelf niet vast op een bepaald profiel, er zijn nou eenmaal whiskies die je blijven of gaan verrassen. Klik hier voor mijn top 10 van distilleerderijen op deze site die overigens in totaal willekeurige volgorde staan.

 

 


webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties