Versie

april 2013

 

 

terug naar proefnotities

per land /streek


Proefnotities en punten whisky's uit Belgiё
Bron en auteursrecht: Nico Meijboom


Whisk(e)y


score


Opmerkingen

nieuw na

 juli 2011

 

Goldys 10Y, 40%, OB, 1st fill bourbon cask, Filliers 68 1e in Leiden 2009. Neus: kruidig, kaneel, vanille, citrusfruit, granig Smaak: malt, fruitig, banaan, winey. Smaak stelt teleur na de neus en de plakkerige afdronk kost strafpunten.  
Goldlys Rye and Malt 1988, 46%, Belgian Double Still Whisky, bottled 2010 65 Potstill festival 2 oktober 2010 (1-15). Neus: zoet en kruidig, karton, vanille, honing. Smaak valt niet mee na de redelijke neus. Zoet, plakkerig, bourbonachtig. Lijmige afdronk. Dit drink ik niet voor mijn plezier...  
Gouden Carolus, 3Y, 40%, OB, Van Breedam/Het Anker 60 2e in Leiden 2009. Een 2e curiositeit uit BelgiŽ. Neus: snoepjes, parfum, graan. Smaak: likeurzoet, is dit wel whisky? Een absoluut unieke smaak, maar ik houd het bij het bier van dit merk. Ook een zeer zoete en filmende afdronk.  
Pur. E, Belgian Owl, 19 maanden rijping, circa 46% (work in progress) 40 Geen whisky. Tasting op Gent festival 10-2-2007 door Etienne Bouillon. Neus: nog steeds spiritus, maar nu meer hout en zowaar perzik en citrusfruit. Smaak: duidelijk al iets complexer dan het 9 maanden sample maar blijft onvoldoende gerijpt. Tannines van het hout komen naar voren in de afdronk. Nog maar even afwachten of het wat wordt na 3-5 jaar rijping, maar er is vooruitgang.  
Pur. E, Belgian Owl, 9 maanden rijping, circa 46% (work in progress) 35 Geen whisky. Tasting op Gent festival 10-2-2007 door Etienne Bouillon. Neus: in vergelijking met de new-make verrasend veel vanille in zo'n korte tijd. Smaak is nog erg onaf en spiritusachtig, maar door de fruitigheid en de vanille al iets drinkbaarder.   
Pur. E, Belgian Owl, new make spirit, circa 46% 20 Geen whisky. Tasting op Gent festival 10-2-2007 door Etienne Bouillon. Neus: spiritus, ruw, aardappel. Smaak is vreselijk. Uitwrijven in de handen geeft duidelijk graan en fruitig karakter. De spirit verder verdunnen met water geeft ook wat fruit en graan. Aan mij is dit niet besteed. Het spul is zelfs te koop met een kleurtje in een fraaie verpakking.   



terug naar proefnotities per land /streek

 

webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties