Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten

Proefnotities
per land / streek

Whisky wetens- waardigheden

Top 10
distilleerderijen

Evenementen agenda

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links


Verslag van de proeverij bij Andre en Marianne op 12 t/m 15 sept 2013

Met de proeverij in september 2010 bij Marianne (o.l.v. Andre Bos) in Zwitserland nog "vers" in ons geheugen was het eindelijk weer zo ver, we mochten weer........

Het thema dat Andre dit keer had uitgekozen was: "Pieces of Switzerland"

Een heel toepasselijke benaming voor deze proeverij omdat we alle whisky die we, in onze handbagage in het vliegtuig daar naar toe, mee wilden nemen moesten overtappen in flesjes van maximaal 100 cc per stuk. Gelukkig mocht de totale hoeveelheid vloeistoffen p.p., incl. aftershave, tandpasta e.d. wel 1 liter bedragen.  

           

De douane op Schiphol had grote schik in de vele plastic zakjes met al die whiskyflesjes die we met z'n vijven achter elkaar op de lopende band legden voor de controle die zij uitvoerden. Er ontspon zich een leuk gesprek met hen en we werden verwezen naar een dure Dalmore fles die op Schiphol te koop stond. Te laat.....

Het verliep allemaal vlotjes en weldra stonden we op het vliegveld van Milaan waar Andre en Alexander meteen de huurauto gingen ophalen. 

Wij pasten ons razend snel aan en gedroegen ons meteen als Italianen en floten (wel heel beschaafd) naar struise blonde dames die ons voorbij liepen. Jammer, ...... na het uiten van een kwinkslag door hen, lieten ze ons gewoon alleen bij de koffers neerzitten. 

Gelukkig vonden we (daarin) nog wat troost, d.w.z. proost met een 30Y Stathisla, voordat we door Alexander en Andre opgepikt werden om ons reisje naar Zwitserland met de (huur)auto af te maken.

Tijdens de rit naar Zwitserland zagen we niets van het landschap buiten, het was al erg donker.

Bij Marianne aangekomen werden we verwelkomd met een kus, prosecco en pizza. Heerlijk na dit reisje.

Toen er ook nog diverse lekkere kaasjes op tafel kwamen hadden we alle reden om ook maar de eerste flesjes whisky te voorschijn te halen en zo een bijdrage te kunnen leveren aan dit leuke begin van deze Genietschapsproeverij.

 

Het was ook voor ons zelf ook wel leuk om te zien wat er buiten de tandpasta, scheercrème e.d. nog meer is de plastic zakjes was meegekomen.

 

 

We proefden wat van de

Macallan Amber, 40%, OB maar genoten pas echt toen de Strathisla 30Y, 43%, Gordon & MacPhail Private Label open ging.

 

en daarna volgden nog de

Macallan 7Y, 40%, OB, Giovinetti & Figli Milano

Macallan 50Y,Gorden & MacPhail

Toppie, ....Genieten en na een tijdje was niet alleen het flesje Macallan 50Y op maar wij ook. Welterusten!

 

 

 

Toen we de volgende morgen de brug in het dorp overreden keken we nog even of er mogelijk nog wat flessen van ons bezoek in 2010 in het riviertje waren achter gebleven. (zie: http://www.whiskymonitor.nl/nieuws30.htm) Natuurlijk wisten we wel beter.

 

We gingen de omgeving bekijken en stopten bij gasthaus Rofflaschlucht langs de A13 om een waterval te gaan bekijken in de Roffla kloof. Het pad in de kloof van het gasthaus daar naar toe was tussen 1907 en 1914, door een toenmalige eigenaar, d.m.v. benodigde hak en breekwerk en ook m.b.v. explosieven uitgehouwen. Voor de echte liefhebber was er ook nog een oversteek van de kloof mogelijk over een smal liggertje heen. Die hebben we maar rechts laten liggen.

 

Kloof, water, vochtig, hout.... we hebben die avond toch maar geen paddenstoelensoep gegeten. Het zou wel erg sneu zijn voor de volgende mensen die daar langs zouden lopen en daardoor dit mooie plaatje van die boomstronk zouden moeten missen.

 

 

Even verderop zien we, door de kloof kijkend, de waterval al aan het werk. En maar vallen.......vallen....vallen.

Hoe ruim die kloof is, kun je zien aan Alexandertje (en dat zeggen we echt niet zo gauw) die op de middelste foto hieronder naar mij staat te zwaaien. Wees eerlijk, het relativeert wel wat.

 

Het blijven mooie plekken als je zo langs/tegen de wand van de kloof verder loopt, tot zelfs onder en achter de waterval. We hebben dit allemaal goed bekeken.

     

 

We bleven mooi droog, hoewel je het water wel kon voelen als je dat wilde. Op de weg terug zagen we nog beter hoe het pad in de kloof, en ook achter/onder de waterval was uitgehouwen.

 

Ook Alexander kon er geen genoeg van krijgen en keek zijn ogen uit.

Nadat we in het Gasthaus van koffie met lokaal gebak hadden genoten reden de weer verder door het Zwitserse landschap en stopten zo nu en dan even om van het uitzicht te genieten.

Ook de aanwezigheid van de eeuwige sneeuw hebben we weer kunnen zien.

De volgende stop die zeker de moeite waard was maakten we bij de het beginpunt van de waar we  ruim zicht hadden op het erg fraaie weidse landschap.

Op de pas rijdend vonden we toch wel dat het landschap wel wat weg had van Schotland. Iets ruimer opgezet en met wat minder soppend turf er op maar toch. Ja, .... erg mooi hoor!

We reden door in de richting van St. Moritz aan het St. Moritzersee, waar we bij het hotel Waldhaus am See Nico en Josefine, die op eigen gelegenheid naar Zwitserland waren gekomen, zouden ontmoeten en waarmee Het Genietschap, ook nu hier in Zwitserland, weer compleet aanwezig zou zijn.

Met zijn alle zouden we de whiskyvoorraad die ze daar hebben gaan bekijken.

Daar aangekomen bleek het hotel inderdaad mooi aan het St. Moritzersee te liggen. Toch wel jammer dat mijn achtertuin niet zo'n vijvertje toestaat. Maar ja, je kunt niet alles hebben toch? 

Bij binnenkomst werden we ontvangen in de bar waar een grote collectie whisky stond die ook te proeven was. 

Deze verzameling whisky was gerust heel indrukwekkend te noemen en de prijs van 2 cc ervan kon je opzoeken in lijsten die er lagen. Hm, voor de prijs van 1, wel erg bijzonder, glaasje konden we wel een redelijke hele fles kopen. Toch eerst maar even verder kijken....

Goh, de oude Macallan's waren ook goed vertegenwoordigd samen met nog vele andere mooie flessen. (en dus ook zoals eerder gezegd, te proeven)

We werden rondgeleid door gastheer Michael die ons vanuit de bar via hun "privé collectie" die niet te koop is naar een grote ruimte begeleide waar hun verkoop voorraad stond. Daar sloten Nico en Josefine zich bij ons aan en waren we compleet.

Dus keken we onze ogen uit in het niet koopbare private deel en snuffelde we in de voorraad van hun winkel.

We hebben er een paar flessen gekocht en daarna keerden we terug naar de bar waar we nog even spraken met de eigenaar van het hotel, hr Claudio Bernasconi. Dankzij hem kregen we nog wat whisky's te proeven die speciaal voor hem gebotteld waren.

 

We kregen de ..

Glenlossie 1984, 27Y, 57.9%, Signatory Vintage for Waldhaus am See, St. Moritz, Distilled 04-10-1984 and bottled

24-08-2012, cask no 2532, Sherry Butt, bottle 350 of 504 te proeven en ook de.....

 

                   

 

Isle of Jura 1989 heavily peated, 23Y, 46%, Signatory Vintage for Waldhaus am See, St. Moritz, Distilled 17-12-1999  bottled 18-07-2013, cask no 30712, bottle 53 of 247.

Deanston 1997, 16Y, 46%, Signatory Vintage for Waldhaus am See, St. Moritz, Distilled 18.06.1997 and bottled 18.07.2013, cask no 1344, bottle 610 of 769

 

                         

In de hal tegenover de bar stonden nog wat kasten met whisky's die we ook maar even nader bestudeerden.

Terwijl we daarmee bezig waren werden we uitgenodigd om ook hun wijnkelder, de "Cave Waldhaus mit über 1000 verschiedenen Weinen" buiten het hotel even verderop te bezoeken. En dus na een korte wandeling met onze gastheer Michael gingen we ondergronds.

"Über 1000 verschiedenen Weinen" zegt wel wat maar als daarvan vele kistjes per soort liggen wordt het echt serieus. We zagen  o.a. wat kistjes met bekende merken zoals Pomerol, Saint Emilion Grand Cru, Rothschild, Petrus, en nog veel meer liggen.

 Er was ook een hoekje voor de portliefhebber ingeruimd...........

Achter in de grot liepen we tegen een hekwerk aan waar achter slot en grendel de schatten van deze grot opgeslagen lagen. Erg mooie bottelingen van o.a. Petrus en Rothschild lagen daar goed beveiligd op kopers te wachten.

We mochten zelfs daar naar binnen, wat erg door de wijnkenners en liefhebbers onder ons gewaardeerd werd.

Michael verraste ons door een Masseto 2004 uit Toscana uit te schenken en zo ons niet alleen de wijnen te laten zien maar ook om deze te kunnen proeven.

                          

Met dat glas in mijn hand keek ik nog even naar een flesje uit mijn geboortejaar 1949. Heel fraai die Rothschild 1949.  Eigenlijk vond ik die veel mooier dan die millennium 2000 fles van deze (Mouton) Rothschild met het gouden schaap. Dat kon nooit zo'n goed "bouwjaar" zijn geweest.

Er lagen nog wat meer speciaaltjes, die dik onder het stof zaten en die Erik wel zag zitten.......

Alexander had elders in de grot een paar 12 L flesjes gevonden die zijn dorst wel konden konden lessen. Ja, er is ook niets mis met een Saint-Emilion Grand Cru, zeker niet als je je vrienden moet vragen om te helpen die 12 liter op tijd weg te werken.

Terug gekomen in het hotel hebben we daar van een lunch genoten met zicht op het St. Moritzesee. De meeste van ons hadden gekozen voor Raclette een van de nationale gerechten van Zwitserland. Een gerecht met veel smeltende kaas. De heerlijke witte wijn die we er bij hadden kwam uit de laatste 2 flessen die ze er van hadden.

Terwijl het zonnetje buiten de boel aan het opvrolijken was kregen wij een grote schotel vers fruit als nagerecht. Heerlijk en die was dus zo weer leeg.

De Isle of Jura 1989 for Waldhaus am See, St. Moritz, die we daarbij nog kregen, i.p.v. de toegezegde Coal Ila, hadden we reeds geproefd. Wel wat gênant en decadent, maar daarom toch maar terug de fles in. Sorry, sorry!

Met de gekochte whisky en ook doosjes wijn verlieten we dankbaar en voldaan het hotel Waldhaus. Op het parkeerterrein kon Alexander het niet nalaten zichzelf, in deze spiegelbol/lachspiegel, dus met een hééééle brede glimlach op zijn mond te fotograferen.

            

"Thuis" gekomen wordt een kampvuurtje in de vuurschotel ontstoken en maakten we nog wat ingevlogen onduidelijke flesjes whisky open en genoten er van.  

Nadat de nodige flesjes en ook onze proefglaasjes leeg gemaakt zijn zoeken we onze slaapplaatsen op want morgen rijden we weer terug naar Italie waar we een mogelijk leuke whiskywinkel gaan bezoeken.

Fris en fruitig zijn we er de volgende morgen klaar voor en rijden we weer naar Italië. Zodra we de grenspost (hieronder) gepasseerd waren konden we direct een parkeerplaatsje opzoeken, we waren er al, te weten in Ponte Tresa aan een uitloper van het meer van Lugano. 

Links dus Lago di Lugano gelegen in Italië en rechts Lake Lugano gelegen in Zwitserland.

De winkel, Rossetti vinidiclasse geheten, had wel e.e.a.....en, zo werd ons toegezegd, zouden we nog korting krijgen ook.

We hebben er een paar gekocht, o.a. de hele winkelvoorraad ( ja, wel 3 stuks, meer kregen ze niet) van de Ardbog. Ze waren zo blij met onze aankopen dat ze spontaan een fles witte wijn (Roero Arneis 2012) voor ons open trokken en die geheel volgens de etiquette, eerst even de glazen met de wijn spoelen, voordat deze echt ingeschonken werd, en daarna aan ons werden uitgereikt. Geweldig, waar word je nog zo onthaald? Hier genoten we van. 

             

Om ons nog meer te verwennen werd nog een plank met stokbrood, stukjes geitenkaas en pancetta (Italiaans spek) geserveerd. Verdorie, nog voor dat ik er een foto van had gemaakt was het al bijna op. Het personeel van de winkel heeft dit feestje van Het Genietschap nog even voor ons vastgelegd.

Slimme jongens, .... die deden er ook nog wat van hun mooiste olijfolie bij zodat we dat met het stokbrood konden proeven. Gelukt, .......daar had hij er ook weer een paar van verkocht.

                     

Alexander ontdekte de Pedro Ximenez sherry die als de mooiste sherry van alle sherry's te boek staat en hup, daar zagen wat meer Genietschappers wel brood in en dus .....Ja hoor. 

Weer buiten gekomen was het erg leuk om die stadspalmen te zien die aantoonden dat het mooie weer niet alleen vandaag zo was.

                      

Door naar de markt. Het is altijd leuk om die, zeker in het buitenland, te bezoeken en te kijken wat er zo allemaal aangeboden wordt.

Erik, die aan een nieuwe riem toe was, liet zich "inpakken" door een vlotte Italiaanse die onder het roepen van "Viva Italia" haar verkoop bezegelde. Zij vond overigens dat Erik erg veel op een (voor haar) bekende acteur leek. We hebben haar maar in die waan gelaten. Viva Italia!!

                       

Pomodori Cecemi Sott'olio, Pomodori Secchi, Origano Siciliano, Pomodori Siciliani Tondi, Pancetta Steccata, Salame D'oca, Salame Di Servo, Citterini, Palle Di Toro Au'aglio en nog heel veel meer.

Niet alleen kleurrijk en mooi maar je mocht het nog proeven ook....

       

Olijven in vele uitvoeringen, paddenstoelen, gevulde paprikaatjes, allerlei gekonfijte vruchten, enz. enz. 

Maar de verschillende salami worstjes waren toch wel favoriet.

Of toch maar een plakje varken? Het beestje zelf keek eerder verbaast dan beledigd.

 

De voorkeur ging uiteindelijk toch uit naar een minder goed herkenbaar stuk van zo'n beestje en na wat onderhandelen kwam de hele Prosciutto Cruda in 6 stukken tegen een mooi prijsje over de toonbank naar onze tassen toe.

Voor later bij de whisky maar ook voor het thuisfront werd er e.e.a. ingeslagen.

Ja, doe die en ook die er ook nog maar bij.

Na al dat geslenter moesten we natuurlijk even de ruggen wat rust gunnen en dat kon natuurlijk het beste op een terrasje. Uiteraard met leuk zicht op Lago di Lugano/Lake Lugano.  Oh ja, en met een verfrissing natuurlijk, Proost!

Achter het terras lag een wandelpromenade met vrij zicht over deze uitloper van het meer van Lugano.

Nog even een sigaretje.... en nog een stukje pizza om ook die behoeften te bevredigen voordat we weer richting "thuis in  Zwitserland" op gingen.

             

Dat was ook zo, we waren hier naar toe gekomen voor een whisky proeverij van Het Genietschap o.l.v. gastheer Andre en gastvrouw Marianne. Dat is een serieuze zaak natuurlijk en daarom trok Andre bij het neerzetten van de glaasjes van het blindrondje een ernstig gezicht. 

Dat was maar van korte duur gelukkig. Langzaam gaf hij een aantal tips,.... nou ja, .... tips, ....zeg maar wat cryptische omschrijvingen waar we niets aan hadden, om ons (niet) op weg te helpen bij het determineren van deze 7 stuks verrassingen. We kwamen er dan ook niet goed uit, maar over 1 ding waren we het eens. Het waren stuk voor stuk hele mooie whisky's. Dit blindrondje mocht wel als een van de beste die we ooit gehad hadden bijgeschreven worden.

Bij dezen!

Eerlijk is eerlijk, de naam "Bruichladdich" was wel gevallen tijdens deze blindproeverij, maar dat was geen keiharde of unanieme uitspraak.

We waren dan ook blij dat Andre, na zijn vrijwel onbruikbare tips, de 7 flessen onthulde. Wij hadden van dit top rondje blindgangers genoten van, in glaasjes volgorde de : 

Haig Blended Whisky, 40% (Gold label; botteling jaren 70 volgens Erik) 

White Heather, 5Y, Blended Whisky, 43.4%

Säntis Malt, 40%, Appenzeller Single Malt, Swiss Highlands, matured in old oak beer casks

Bruichladdich 17Y, 43%, OB, bottled 1964 (75 cl) Esclusiva per L’Italia da Moon Import

Bruichladdich 17Y, 53%, OB (75 cl) Esclusiva per L’Italia da Moon Import

Bruichladdich 1969, 30Y, 46.5%, bottled may 2000, bourbon Hogshead, 1 of 150 bottles, Cadenhead’s Chairmans Stock

Bruichladdich 1967, 32Y, 48%, sherry cask #968, Signatory Millennium Edition, Distilled 15-02-1967 and bottled 02-08-1999, bottle 167 of 198.

 

Nadat de flessen ten toon gesteld waren moest e.e.a. natuurlijk nog even geverifieerd worden met als gevolg dat de Bruichladdich 1969, 30Y, Cadenhead’s Chairmans Stock daarna echt helemaal leeg was. Andre was er kapot van en kon wel janken.

            

Na dit blinde rondje zetten we nog wat whisky bij elkaar voor de thema proeverij. Buiten de uit Nederland ingevlogen flesjes werden er nog wat flessen bijgezet die we afgelopen dagen bij het Hotel Waldhaus am See en Rossetti vinidiclasse in Ponte Tresa gekocht hadden.

Alles bij elkaar leverde dit onderstaande bonte verzameling whisky flesjes en flessen op.

 

We begonnen de proeverij onder begeleiding van wat verschillende kaasjes en worstjes die we eerder op de markt gekocht hadden. Op het eind van deze proeverij zal ik wel een lijstje zetten met de whisky's die we geproefd hebben

Na een aantal whisky's geproefd te hebben bracht Marianne het eerste voorgerecht van het uitgebreide diner naar buiten, meloen met rauwe ham die al half op was voordat onderstaande foto was gemaakt. Ja, erg lekker dus.

                                     

Na van nog een paar whisky's genoten te hebben verraste Marianne ons met een 2-de voorgerecht, een zelfgemaakte  courgettesoep. Courgette is eigenlijk mijn ding niet maar dit was heerlijk.

Het zoveelste whiskyfles(je), ja dat krijg je met die kleine "Pieces of Switzerland", was leeg en .......

              

....... werd vervangen door de volgende.

Intussen was Marianne in de keuken druk bezig met de rest van ons diner, gelukkig geholpen door Josefine, want het was wel behoorlijk uitgebreid allemaal.

                                                 

Na de cask strengt Glen Grant die zonder bijvoeging van wat water heel goed drinkbaar en lekker was haalden we er nog  zo'n "enorme fles" bij en genoten rustig verder.

Het volgende gerecht van Marianne was: "Ceviche" een schotel volgens Peruaans recept van rauwe vis gegaard in limoensap. Hierbij serveerde Marianne ook zoete aardappel. Heel speciaal die garing d.m.v. limoensap maar het werkte prima, de vis was inderdaad gaar. Heel lekker en ook erg leuk om dit gegeten te hebben. Ik had er wel van gehoord maar nog nooit geproefd.

De volgende "fles whisky" ging open en werd uitgeschonken. Jammer dat Alexander van die hele grote handen heeft. Dit bottelingetje werd daardoor "stiekem" leeggemaakt.

 

Marianne kreeg er geen genoeg van, nu kwam ze met een heerlijk salade, naar buiten. Ook die was heerlijk en .... niet verder vertellen maar zo maak je hem:  Men neme sla ( maak niet uit welke), walnoten in stukjes er bij , en ook gehal-veerde druiven, stukjes oude kaas en tot slot nog een slasausje erbij in de verhouding van: 4 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn (niet balsamico) en 1 theelepel mosterd. Succes verzekerd!  Saluti, Marianne!

Hierna konden we wel weer een cask strengt hebben en werd de Glen Elgin 1991, 21Y, 61.0% er bij gehaald waar we van genoten.

Om er zeker van te zijn dat we niets te klagen zouden hebben had Marianne nog een gerecht voor ons klaargemaakt, ook volgens een Peruaans recept. Lomo saltado, nu met kip, knoflook, ketjap, peper en zout, met wat later nog wat tomaten, uien, peterselie en wijn er bij. Geserveerd met rijst.

Geweldig, de kans dat hierna de whisky nog met ons aan de haal zou gaan was daarmee wel verkeken.

Wat is er daarna nog mooier dan met een lekkere whisky wat natafelen in een wat luiere stoel?  Niets, dus ........

             

 

Nadat de serie flesjes en flessen waarmee we begonnen zijn allemaal geproefd waren kwamen er nog een paar  aftertasting flessen naar buiten. Uiteindelijk hebben we mogen genieten van een hele mooie serie whisky's.

 

 

Niet helemaal in de volgorde van het genieten waren het de ......

 

Glen Elgin 1991, 21Y, 61.0%, Signatory Vintage Cask Strength Collection, Distilled 06-06-1991 and bottled 30-11-2012, cask no 4078, Refill Sherry Butt, bottle 336 of 581.

Clynelish 1995, 43%, Signatory Vintage "The Decanter Collection", Distilled 21-12-1995 and bottled 23-08-2012, cask no 12793, decanter 668 of 802.

Benriach 1985, 24Y, 50.1%, Signatory Vintage Cask Strength Collection, Distilled 30-09-1991 and bottled 10-11-2009, cask no 5502, Bourbon Barrel, bottle 157 of 206.

Caol Ila, 21Y, 58.2%, Signatory Vintage (dumpy bottle), Distilled 27-01-1981 and bottled 26-07-2002, oak cask no xx, bottle 48 of 361

John Jameson & Son, Pure Old Pot Still Dublin Whiskey, Bow Street Distillery, 7Y,

Kilchoman Spring 2010, 46%, OB

Strathisla 30Y, 43%, Gordon & MacPhail Private Label

Macallan 7Y, 40%, OB, Giovinetti & Figli Milano

Macallan 50Y, Gordon & MacPhail

Highland Park, 2001, 57.7% Gordon & Macphail Cask Strength

Glen Grant 18Y, 60.8%, Cadenhead's, Distilled 1989 and bottled May 2007, bourbon cask, 204 bottles

Macallan Amber, 40%, OB

Rosebank 12Y, 43%, "Unblended Single Malt", Zenith Italia (75cl)

St. Magdalene, Linlithgow 24Y, 50%, Douglas Laing Old Malt Cask, June 1978 -Dec 2002, 504 bottles

St. Magdalene, Linlithgow 26Y, 51.5%, Signatory Vintage (dumpy bottle), distilled 2-6-1975 and bottled 26-11-2001,

botlle 144 of 354.

Auchentoshan 1975, 21Y, 55.4% 

Genoeg redenen om hier nog eens rustig van na te genieten. Ieder deed dat voor zich, in zijn eigen droomwereldje. Ik heb ze niet horen snurken in elk geval.

De volgende morgen bleek het een wat grauwe, regenachtige dag geworden te zijn, jammer.

Omdat Marianne als ingezetene van Zwitserland de BTW op de in Italië gekochte whisky kon terug krijgen hadden we met z'n allen iets meer gekocht dan we eigenlijk van plan waren. Dit ook omdat we bij Rossetti vinidiclasse ook nog wat korting kregen. Uiteindelijk waren het meer flessen dan dat we over de grens mochten invoeren. Daarom moesten we nog even bij Rossetti vinidiclasse langs om de resterende flessen op te halen. Zo gezegd zo gedaan.

Ze hadden nog wat leuke oude Macallans staan en nu de koop condities zo gunstig waren hebben een enkeling van ons van die gelegenheid gebruik gemaakt en die ook maar gekocht. Zeg nou zelf, zo'n kans krijg je niet vaak. Marianne, we zijn je veel d(r)ank verschuldigd. Dus namens Het gehele Genietschap .........Heel hartelijk dank!

En zo dacht de winkel er ook over en werden we weer verrast met een hapje en een glas wijn. Dit keer schonken ze een witte Pratto 2011 uit.

Heel leuk, ze hadden daar ook een rode versie van die we ook "moesten" proeven. Ach, we wilden ze natuurlijk niet teleur stellen en vonden deze verwennerij natuurlijk wederom erg leuk. Nico en Josefine moesten op tijd terug zijn voor het vliegtuig terug en waren er daarom nu niet bij.

Teruggekomen in Zwitserland hebben we de, met zijn allen gekochte, flessen toch nog maar even op een indrukwekkend rijtje gezet om er een gedenkwaardig plaatje van de schieten. Verdorie, zo te zien was mijn Glen Elgin, 21Y wel hard gegaan gisteren.

Ondanks het slechtere weer zijn we naar buiten gegaan om de omgeving nog verder te bekijken. We zijn terecht gekomen in het plaatsje Lodrino waar Mariannne haar fysio praktijk heeft die we bekeken hebben. Vlak buiten dit heel kleine dorpje is er een waterval die het riviertje die door het dorpje stoomt voedt. Daar zijn we natuurlijk naar toe gelopen en hebben hem bekeken. Wel erg jammen dat er ook naast de waterval ook zoveel (regen)water naar beneden viel.

Van Rossetti vinidiclasse hadden we nog een flesje wijn meegekregen en die moest natuurlijk plechtig om zeep geholpen worden. Met stokbrood en de rest van de eerder op de markt gekochte kaas en worst lukte dit prima!

                        

 We waren het weer eens; "Het leven is nog niet zo slecht ".

           

Verwarmd door het kampvuurtje, en na het uitspreken van mooie heilwensen wisten de glazen elkaar weer te vinden en klonk er wederom vrolijk getwinkel.

                                   

Marianne verzorgde ook vandaag het diner en serveerde er nog een heerlijk rood wijntje bij.

                      

Ter afsluiting hebben we nog met z'n allen in de jacuzzi gebubbeld met bubbels. Nee, daar laten we niets van zien....

We zijn wel bijtijds gaan slapen omdat we de volgende morgen om 7.15 uur van Milaan weer naar huis zouden vliegen. Héééééél vroeg op dus.

Onderstaande foto is vanuit de bus die ons naar het vliegtuig reed gemaakt. Ja, na een rit in het donker van Zwitserland naar Milaan kwam toen pas de zon op.  

Resume:

Weer een ongekend en geweldig feest dit uitgebreide bezoek met ook nog een proeverij in Zwitserland. Marianne en Andre, heel hartelijk dank voor jullie erg gastvrije onthaal met de uitgebreide verzorging van al de Genietschappers. Chappau !!!!!

De hoogtepunten? Teveel om hier even neer te zetten, maar de verwennerij door Marianne en de blindproeverij van Andre zullen ons zeker lang bijblijven.

En.......gezien de, dankzij Marianne belastingvrij, gekochte flessen is het Genieten nog lang niet afgelopen.  

 

 

 

 

 

webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties

 

,