Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten


Proefnotities
per land / streek

Whisky wetens- waardigheden

Top 10
distilleerderijen

Evenementen agenda

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links


Proeverijen  Nico Meijboom

   Nico Meijboom

 

Heb je interesse om eens te horen (en vooral ook proeven natuurlijk!!)

  • hoe whisky wordt gemaakt

  • wat de verschillen zijn tussen Bourbon, Blended en (Single) Malt whisky

  • hoe groot de invloed van de vatrijping en/of finish op de smaak is

  • wat karakteristieke smaken van verschillende whiskyregio’s zijn

  • hoe whisky uit andere landen dan Schotland smaakt

  • hoe smaken binnen 1 whiskyregio kunnen verschillen

  • hoe verschillend de producten van 1 distilleerderij kunnen smaken?


Nico geeft op verzoek Nosing & Tasting sessies met veel achtergrondinformatie waarin 1 of meer van deze onderwerpen aan bod komen. Inhoud van de avond en de te selecteren whisky’s zijn volledig bespreekbaar. Nico kan uit zijn privé collectie adviseren, whisky’s kunnen speciaal voor de avond worden aangeschaft of een eigen whiskycollectie kan worden gebruikt (bijvoorbeeld voor restauranthouders en slijters).

Andre van der Zwet en Erik Vanfrachem doen dit op soortgelijk manier en zullen ook vooraf met u hierover afspraken met u maken

Het ideale aantal whisky’s voor een proefavond is ongeveer 6. De ideale groepsgrootte is ongeveer 6 -12 personen, maar afwijkingen hiervan zijn mogelijk.
De kosten zijn uiteraard sterk afhankelijk van de geselecteerde whisky, maar liggen meestal tussen de 25 en 40 euro per persoon. Als de proeverij op locatie moet worden gegeven kunnen er nog wat reiskosten tegen kilometervergoeding bij komen.

 

Deskundig en enthousiast !

 

Drie thema avonden
Voor nieuwsgierigen en liefhebbers die nog beperkte kennis van whisky hebben zijn er nu drie thema avonden beschikbaar:


Whiskies of the World
Nadruk ligt hier op verschil tussen American Bourbon Whisky, Rye Whisky, Irish Pot Still,  Single Malt Scotch Whisky, Single Grain Scotch Whisky en diverse soorten Blended Whisky  met wat achtergrondinformatie over whiskybereiding.
Kosten: ongeveer € 25 p.p.
Variaties en verzoekjes zijn uiteraard mogelijk. Op verzoek kan bijvoorbeeld ook een rariteit uit een ander land deel uitmaken van de selectie.

 


Whiskybereiding en rijping
Nadruk ligt hier op de smaakverschillen die voornamelijk aan de vatrijping en/of finish kunnen worden toegeschreven. Tevens komen omgevingsfactoren aanbod en achtergrondinformatie over whiskybereiding.
Kosten: variabel maar ongeveer € 25  - € 30 p.p.

 


Single Malt Whiskyregio’s in Schotland
Nadruk ligt hier op karakteristieke smaakelementen van een whiskyregio. Enige voorkennis op het niveau van avond 1 en/of 2 is nuttig. Deze avond kan een rondje door Schotland, met als aanbod uitsluitend single malt whisky uit iedere regio of een proeverij met uitsluitend flessen uit 1 regio (bijvoorbeeld Islay, Campbeltown, Lowland, Speyside).
Kosten: variabel en afhankelijk van de grootte van de groep maar gemiddeld ongeveer € 25 p.p. voor eenvoudige single malts tot € 40 p.p. voor de wat luxere.

 

Overige thema’s kunnen in overleg worden bedacht.


Voor gevorderde liefhebbers en experts is een breed scala aan proefthema’s beschikbaar en bijna alle variaties zijn mogelijk. Kosten zijn uiteraard zeer variabel. Ook is het mogelijk in overleg een zeer exclusieve proeverij samen te stellen met bijvoorbeeld uitsluitend gesloten distilleerderijen.

 

Gegarandeerd plezier !

   

 

Heb je een vraag over de mogelijkheden, wil je meer informatie over proeverijen of heb je gewoon een opmerking, stuur dan hier een e-mail naar Nico Meijboom

Nico komt er dan snel op terug.

 

webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties