Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten


Top 10
distilleerderijen

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links


Reportages   Nico en Josefien naar Schotland van 18 tot 31 mei 2017. 

Een Reisverslag van de rondreis van Nico en Josefien waarin onder meer Edinburgh, Linlithgow, Tomatin, de buiten Hebriden (Lewis, Harris en Uist), Campbeltown op Kintyre, Arran en Annandale werden bezocht.

 

Donderdagmiddag 18 mei

Vertrek vanuit IJmuiden naar Newcastle

 


Om 17:30 vertrekt de DFDS boot Princess Seaways vanuit IJmuiden naar Newcastle met de reisgenoten en hun voertuig aan boord.
 
Vertrek IJmuiden en de volgende morgen aankomst Newcastle upon Tyne.

Het is gelukkig een kalme oversteek dit jaar. Zoals gewoonlijk zijn diner en ontbijt weer prima en ook het entertainment is goed uit te houden; we maken er zelfs een dansje bij. Er is deze keer ook bijzonder veel te proeven in de duty free shop; na afloop kan je het rustig aan doen aan de bar.
 

 

Vrijdag 19 mei

Edinburgh

 


Het duurt even eer we van boord kunnen rijden, maar dan verloopt de reis zonder veel vertraging naar Edinburgh. We overnachten in het Hampton Hotel op 14 Corstorphine Road. Een klein maar gezellig hotel waar we voor de deur kunnen parkeren en dan meteen Edinburgh verkennen
 

Hampton Hotel in Edinburgh.

Rolls Royce te koop om de hoek.

Onderweg naar de bus is daar zomaar een Rolls Royce dealer in wat nu niet meteen de topwijk van de stad genoemd kan worden. Onze eerste bestemming is natuurlijk Edinburgh Castle.
 

Edinburgh Castle.

Wisseling van de wacht.

We treffen het dat het meteen wisseling van de wacht is. Als we eenmaal binnen zijn valt de drukte wel mee.
 

In het kasteel.

Skyline Edinburgh vanaf kasteel.

Prachtig uitzicht en het kasteel bezoeken is wel een must bij bezoek aan Edinburgh.
 

Skyline Edinburgh vanaf kasteel.

Josefien is onder de indruk van Mons Meg

Nadat we het kasteel hebben bezocht lopen we de schitterende maar drukke Royal Mile af naar het paleis Holyroodhouse.
 

Holyroodhouse.

Diner in supergezeliige sfeer.

Vanaf het paleis stoppen we nog in de Cadenhead Shop waar teleurstellend weinig te proeven is. Vervolgens een lange wandeling door New Town en Old Town waarna we van een prima diner genieten in een van die vele restaurants in Rose Street. Het is daar supergezellig. Het is al vrij laat als we bij het hotel aankomen, maar in de pub heeft Nico zijn eerste bijzondere whisky kunnen drinken voor een zeer schappelijke prijs: Ardbeg Kelpie Committee Botteling. Onverkrijgbaar in Nederland en hier gewoon in de kroeg!
 

Ardbeg Kelpie.

De Committee Exclusive!

 

Zaterdag 20 mei

Van Edinburgh via Linlithgow naar Stirling Castle. Overnachten in de Highlands

 


De volgende morgen worden met een prima ontbijt verwend. Voor vandaag staat Stirling Castle op het programma, maar omdat we er bijna langs komen wil Nico graag even stoppen bij de historische lokaties van St. Magdalene en Rosebank. Het treft dat Linlithgow sowieso een leuke plaats is om te bezoeken en valkbij Rosebank staat het Falkirk Wheel en de Kelpies.
 

Rosebank.

Falkirk Wheel.

De Kelpies stelt niet zoveel voor, maar het bezoek aan de Falkirk Wheel neemt wel redelijk wat tijd. Wat een indrukwekkende botenlift is daar gemaakt. Werkt voornamelijk op zwaartekracht.
 

St Magdalene nu een appartementencomplex.

Appartementen zelfs in de Kiln

In Linlithgow gaan we natuurlijk eerst naar St. Magdalene. In tegenstelling tot Rosebank hebben ze hier echt iets moois van gemaakt. Uiteraard stemt het ook enigszins treurig dat deze mooie whisky niet meer wordt gemaakt. Nico stuurt maar een selfie naar Andre Bos. Dan gaan we lunchen in centrum en nog even de kerk en kasteel van Linlithgow bekijken.
 

De kasteelpoort.

Kerk en kasteel staan op hetzelfde terrein.

Het kasteel en de kerk zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.
 

Fontein

Kelder

Great Hall

Dan door naar Stirling. Het kasteel is als je de stad nadert al vanaf grote afstand te zien.
 

Stirling Castle

Stirling Castle Wall

Ook dit kasteel is zeer de moeite waard om te bezoeken, maar misschien niet zo kort na de burcht van Edinburgh. De rest van de dag besteden we aan een toeristische weg naar het noorden via de A822: Greenloaning-Braco-Crieff-Gilmerton-Newton-Cablea-Trochry. Prachtige route die wel wat extra tijd kost en weer op de A9 aansluit waarna via Pitlochry-Blair Atholl-Dalwhinnie (helaas geen tijd voor een stop) ons overnachtingsadres in Newtonmore wordt bereikt: Highlander Hotel, Kingussie Road. Er blijken geen restaurants op loopafstand, dus maken we gebruik van het matige dinermenu van het hotel.
 

 

Zondag 21 mei

Toeristische route door de Highlands naar Ullapool. Ferry naar Stornoway op Lewis

 


Na het redelijke ontbijt vervolgen we onze reis noordelijk over de A9 via Aviemore en Tomatin. Nu is er wel tijd voor een korte stop bij deze distillery.
 
De Tomatin distillery in de Highlands.

Er is geen tijd voor een complete tour, maar Nico mag wel alles proeven van de fill your own bottle keuzes. En de keuze is reuze: Oloroso Sherry, Pedro Ximenez, Bourbon, Virgin Oak.

Ruime keuze voor een fill your own bottle. Het wordt de Oloroso gerijpte Tomatin.

De keuze valt op Tomatin Distillery Exclusive Single Cask, Oloroso Sherry, 57.4%, cask #5218, distilled 11-11-2005, filled by Nico at the distillery on 21-5-2017, bottle # 460.
Ook koopt Nico nog een pakketje Tomatin Contrast, 46%, Pack 5207/5400, 2 x 35cl bottle of bourbon & sherry cask matured whisky from the years 1973-1977-1988-1991-2002-2006. Zomaar in de aanbieding vanwege het oude label.

We vervolgen onze weg via Inverness over de Black Isle naar Dingwall. Daar slaan we af via de A835 richting Ullapool. We stoppen bij Rogie Falls voor een fraaie wandeling.

Vanaf het bruggetje kijk je in de diepte naar de waterval. Mooie wandeling!

De diepte waar je in kijkt vanaf het bruggetje is indrukwekkend. Na een korte wandeling heb je een beter uitzicht op de waterval en het bruggetje. We hadden graag nog wat langer in deze omgeving gewandeld, maar we willen op tijd in Ullapool zijn voor de enige ferry op zondag om 18:30 naar Stornoway.

Ullapool van afstand. Bij aankomst meert de ferry net aan.

Als we in Ullapool aankomen meert de ferry net aan. Met de stadswandeling zijn we snel klaar, want er is bijzonder weinig te beleven. Om 17:45 zijn we ingecheckt en zoeken een mooi plaatsje bij het boegraam.

Op naar Stornoway op het eiland Lewis!

We eten voor alle zekerheid maar wat op de ferry, want de aankomsttijd is pas om 21:00. Dat bleek een goed besluit, want Stornoway is uitgestorven bij aankomst. Na het inchecken in het Royal Hotel op 81 Cromwell Street maken we nog een avondwandeling.

Stornoway at night. In Lewis Castle brandt nog licht.

Er blijkt een fraai kasteeltje, Lewis Castle, op loopafstand waarbij je ook mooi uitzicht hebt op Stornoway. Het kasteel was eigendom van sir James Matheson die Lewis in 1844 kocht om daar van zijn pensioen te genieten. Zijn kapitaal kewam uit drugshandel van opium uit India aan Chinezen. Nu is Lewis Castle College daar gevestigd. Morgen gaan we het eiland verder verkennen.

 

Maandag 22 mei

Lewis en Harris. Bezoek aan Abhainn Dearg Distiller

 


De volgende morgen na een heerlijk ontbijt scoren we nog even een kaartje met plaatsnamen in Gaelic. Het aantal wegen op dit afgelegen eiland is bepekrt en we rijden eerst naar het noorden over de A857 naar de grootste standing stone op het eiland: de ruim 6 meter hoge Trushal Stone bij Ballantrushal (Baile an Truiseil is dus de naam in Gaelic).
 
Trushal Stone en Black House Museum.

Vervolgens rijden we weer zuidelijk over de A858 naar het Black House musuem. Hier krijgen we een indruk van het keiharde leven van de crofters van vroeger op dit onherbergzame eiland, vol met woeste turfgronden, lochs, en moerassig laagland.

Vergezichten op Lewis.

We vervolgen onze weg zuidelijk langs fraaie vergezichten ondanks het matige weer en stoppen weer bij de Dun Carloway Broch.

Dun Carloway Broch.

Dun Carloway Broch is een ruine van een 10 meter hoge verdedigingstoren uit de romeinse tijd. De trap naar boven is nog zichtbaar maar niet begaanbaar meer.
Dan door naar het absolute archeologische hoogtepunt van de buiten Hebriden: de Callanish Stones (3000 BC).

De Callanish Stones (3000 BC).

Het is een groep van 47 standing stones met een cirkel in het midden van 11 meter diameter gevormd door 13 stenen. Een spirituele plek uit een ver verleden. We lopen hier een tijd rond. Je krijgt dit niet echt goed op een foto. In de omgeving zijn nog meer steencirkels, rijen stenen en enjkelvoudige standing stones. Zeer indrukwekkend allemaal in deze desolate omgeving.

Callanish Stones van afstand en enkelvoudige standing stone.

Vervolgens gaan we de single malt distilleerderij van Lewis bezoeken. De smalle eindeloze eenbaansweg naar Carnais is inspannend rijden. Na enige tijd hebben we door dat we te ver zijn gereden, maar ook op de terugweg zien we geen distilleerderij. Gelukkig weet een local waar we moeten stoppen en je kan rustig stellen dat het niet echt duidelijk aangegeven staat of herkenbaar is. De ligging is wel fabuleus.

Abhainn Deargh distillery.

Het is wel een van de meest elementaire en handmatig geopereerde distilleerderijen die Nico heeft bezocht. Als veiligheidsman rolt hij ook van de ene verbazing in de andere. Alles is echter in eigen hand bij Abhainn Dearg van korrel tot borrel. Kijk zelf maar op de fotoreportage.

Klik hier  voor een foto impressie van Abhainn Dearg.


Na het bezoek aan deze interessante distillery is het weer een eind terug rijden naar de A858. Vervolgen rijden we zuidelijk over de A859 naar het schiereiland Harris (Na Hearadh in Gaelic). Ook hier weer fraaie en verlaten landschappen.


Prachtig strand, maar iets te koud.

Schitterend landschap.

De slingerende eenbaansweg voert naar Leverburgh (aangegeven als An t-Ob in Gaelic), waar we een goede B&B hebben geboekt Pete and Val Prince in Carminish House. Superaardige gastvrije mensen die vooraf al voor ons een plekje hebben geregeld voor diner in the Anchorage.
 

Morgen weer varen.

Prachtige zonsondergang.

Na de maaltijd lopen we nog een rondje en gnieten van de spelen zeehondjes in de haven en van een prachtige zonsondergang. Een inspannende maar zeer fraaie dag. Eigenlijk hadden we wel een dag langer op Lewis en Harris kunnen blijven.
 

 

Dinsdag 23 mei

Uist en Benbecula

 


De volgende morgen maken Pete en Val een uitstekend ontbijt voor ons klaar; deze B&B is echt een aanrader voor wie het ooit in zijn hoofd haalt naar deze regio af te reizen. We zijn keurig op tijd voor de ferry die ons om 08:25 van Leverburgh naar Berneray brengt. Het is niet zover varen, maar het schip moet heen en weer laveren door de grillige vaargeul. Een beetje vergelijkbaar met de boot naar Ameland, maar dan met een heel ander landschap om je heen.


Ferry Leverburgh-Berneray.

Het is laag water.

Keurig op tijd landt de ferry om 09:25 in Berneray. Berneray is een piepklein schiereilandje dat met een brug verbonden is met Uist. De B893 is weer een eenbaansweg, maar we hebben we de hele dag voor de rit van North Uist via Benbecula naar Zuid Uist.
 

Kluizenaar op eiland?

Restanten van de Trinity Temple.

Op North Uist nemen we de eenbaansweg richting Lochmaddy. Het was slecht weer en we hebben de dorpswansdeling maar laten zitten en reden meteen door naar de 13e eeuwse ruine van de Trinity Temple.
 

Herdenkingssteen.

Mooie laatste rustplaats.

Afgezien van de begraafplaats is er weinig meer dat aan een tempel herinnert. We rijden de rondweg een stukje door en komen langs mooie stranden, hier en daar een standing stone maar het weer nodigt niet uit tot uitstappen. We draaien dus om en volgen de A865 naar Benbecula, wat er op de landkaart uit ziet als een soort zeef. Inderdaad meer water dan land en de desolaatheid en onherbergzaamheid wordt nu wel extreem. De causeway die Benbecula met South Uist verbindt is bij slecht weer ook niet ongevaarlijk. Het verschil met over een dijk in Nederland rijden is de harde wind en de Atlantische oceaan die vrij spel heeft bij storm. Wij kunnen gelukkig gewoon naar South Uist rijden. Het is net even droog zodat we de kans hebben het enorme beeld Our Lady of the Isles te bekijken. Het beeld is gemaakt door Hew Lorimer in 1957 en moet Maria met kind uitbeelden.
 

Our Lady of the Isles.

Lochboisdale Hotel en de Ferry.

Onze overnachting is in het Lochboisdale Hotel. Dit ligt naast de ferry die ons de volgende morgen vroeg naar het vasteland zal terugbrengen. Het schip ligt al klaar. Er is nog veel tijd dus we touren nog even naar het schiereiland Eriskay. Mooi stranden...jammer van het kimaat. Het eiland Barra konden we helaas niet meenemen in deze trip wegens een volgeboekte ferry. Misschien ooit per vliegtuig...het is een lijnvlucht die op het enorme strand moet landen. Na het matige diner gaan we maar snel slapen, want morgen weer vroeg weg.

 

 

Woensdag 24 mei

Varen naar Mallaig en toeristische route rijden naar Lochgilphead op Knapdale

 


Het hotel blijkt nog op slot. We vertrekken zonder ontbijt om 06:15 door de nooddeur van het hotel om de ferry van 07:00 van Lochboisdale naar Mallaig te halen. Het weer is nog steeds somber. Ontbijten kan gelukkig aan boord en om 10:30 rijden we het vasteland weer op in Mallaig. Het is ongeveer 200 km rijden naar ons volgende verblijf op Lochgilphead en we nemen daar de rest van de dag voor. Onze eerste stop is bij Glenfinnan.


Bekendste spoorviaduct?

Glenfinnan monument

De weg vanaf Mallaig naar Fort William is schitterend. Glenfinnan heeft een monument waarvan je wandelroutes kan lopen en vooral uitzicht op de beroemdste spoorbrug van Schotland...misschien wel ter wereld door de Harry Potter films.
 

Vanaf het monument mooi wandelpad.

wandelpad komt uit bij waterval.

Na deze mooie wandeling vervolgen we onze weg naar Fort William waar we even stoppen voor lunch. Vandaar rijden we via de A82-A828-A816 richting Oban.


Loch Linnhe.

Castle Stalker.

Ook deze route is schitterend en we maken circa 6 km voor Oban nog even een wandeling over het terrein van Dunstaffnage Castle
 

Dunstaffnage Castle

Restanten poort

Er is nog wat tijd, dus we besluiten even van de A816 af te gaan en over 1-baansweg B8002 naar Aird te rijden voor een mooi uitzicht op Jura en de Gulf of Corryvreckan. Er valt echter niet veel te zien en de haven is totaal verlaten. Het laatste ommetje gaat over B8025 en B841 langs prehistorische sites.
We hebben 2 overnachtingen in The Empire Travel Lodge, Union Street, Lochgilphead. In het dorp is nauwelijks een fatsoenlijke eetgelegenheid te bekennen en niemand schenkt een glas wijn. Shocking. Uiteindelijk kunnen we een fles wijn in de supermarkt halen en die bij de pizza voor een deel opdrinken. Morgen dus uitwijken naar een andere plaats voor een fatsoenlijk diner. Onze host adviseert Starfish Restaurant & Gallery in de haven van Tarbert op Kintyre. We reserveren maar meteen want een diner in Lochgilphead gaat zeker geen tweede keer gebeuren.

 

Donderdag 25 mei

Crarae Glen Gardens, Inverary Castle, Moine Mhor en Tarbert

 


Na een prima ontbijt is het vandaag een wandel en excursiedag. De dag begin in de Crarae Glen Gardens. Een prachtig aangelegde tuin.
 
Crarae Glen Gardens.

Van Crarae rijden we naar Inverary. Erg leuke stad, waar Nico eindelijk de nieuwe release van Springbank 10Y kan kopen die vanaf Edinburgh al bij iedere winkel was uitverkocht. De oude uitbater van de Loch Fyne Shop, die schuin tegenover zijn oude stek voor zichzelf is begonnen, had het inzicht een voorraad in te slaan. We hebben lunch in Inverary en bezoeken het Inverary Castle and Gardens.

 
Inverary Castle and Gardens.

Na het bezoek aan het kasteel besluiten we moedig met dit mooie weer de Dun Na Cuaiche Walk te gaan lopen naar de top van de berg voor een magnifiek uitzicht.

 
Dun Na Cuaiche Walk.

Na deze inspannende wandeling rusten we lekker uit in de auto en rijden terug naar de omgeving Lochgilphead voor een korte wandeling in Moine Mhor-The Great Moss.

 

Poseren bij The Great Moss...

...een leuke wandeling door Peat Bogs

Het is de hoogste etenstijd, dus op naar Tarbert!

 

Laag water bij Tarbert

Tarbert Castle

Met dit mooie weer ziet het er allemaal fraai uit.

 

Tarbert Harbour

Starfish Restaurant

Onze host heeft niet overdreven. Starfish Restaurant is een aanrader. Tevreden gaan we slapen. Morgen is het whiskydag op het Campbeltown Whisky Festival en wordt Josefien de BOB naar Arran.

 

 

Vrijdag 26 mei

Campbeltown: Glen Scotia & Kilkerran. Reis naar Arran

 


De volgende morgen hebben Nico en Josefien om 11:30 de managers tour in Glen Scotia distillery geboekt. Alle tijd dus voor de rit naar Campbeltown. Het is wederom prachtig weer en we stoppen onderweg even op een van de vele stranden langs de A83.


Prachtige kustlijn onderweg.

Stand bij Westport.

In Campbeltown is er wat tijd om te wandelen door het stadje. Bij Springbank en Glen Scotia is het nog verrassend rustig als je bedenkt dat het offcieel Campbeltown whiskyfestival is en alle hotels in de directe omgeving vol waren geboekt.


Entree Springbank

Entree Glen Scotia

Nico heeft Springbank al een paar keer gezien van binnen, dus die wordt deze keer overgeslagen voor een tour. De tour bij Glen Scotia blijkt een enorme meevaller. Enthousiaste verhalen en vintage apparatuur, zoals u kunt zien in de fraaie foto impressie.


Klik hier  voor een foto impressie van Glen Scotia.


Na deze rondleiding wandelen we naar de Glengyle open dag. Daar zijn wat meer mensen en naast de whisky is er ook een marktpleintje met lokale produkten waar we heerlijke Cheddar kazen kopen.
In Glengyle wordt Kilkerran geproduceerd. De eigenaar brengt liever geen brand op de markt die met Glen begint, want dat past niet zo bij Campbeltown. Kom je net uit Glen Scotia...hoor je dit soort onzin.


Ingang Glengyle.

Cadenhead Shop Campbeltown.

Tussen de ingang en het flesje vullen in de shop zat uiteraard een tour door de distillery die u kunt bekijken in de fotoimpressie.
 

Klik hier  voor een foto impressie van Glengyle (Kilkerran).


De Cadenhead Shop in Campbeltown is het laatste wat we bezoeken in de stad. Josefien rijdt ons veilig naar de ferry die om 17:40 zal vertrekken van Claonaig naar Lochranza. Arran ligt er prachtig bij in het zonnetje en Josefien kan even paardjes aaien terwijl we wachten.


Arran aan de overkant

Paardjes!

We hebben twee overnachtingen geboekt in hotel Lochranza. Prachtige lokatie direct naast de ferry en met uitzicht op kasteelruine waar in de avond de herten komen grazen.


Lochranza hotel uitzicht

Diner op het buitenterras


Josefien Deerstalker: Herten bij het kasteel.

Springbank 10Y op het balkon van de kamer.

Goed diner en een slaapmutsje, want morgen wordt weer een wandel en excursiedag.

 

Zaterdag 27 mei

Rondrit Arran

 


Na een prima ontbijt begint de rondrit over het eiland over de A841. Het weer is weer prachtig en nog voor Brodick maken we al onze eerste wandeling bij Glen Sannox.
 

Eerste wandeling bij Glen Sannox.

Josefien blij.

Prachtige omgeving.

.

Na deze wandeling is de volgende stop in Brodick voor een rondwandeling om het kasteel en de tuin.
 

Brodick Castle.

and Garden.

Na een korte stop bij de bierbrouwerij van Arran waar Nico nog een paar souvenirs mee neemt, vervolgen we onze route over de A841 verder zuidwaarts tot de volgende wandeling bij Whiting Bay naar Glenashdale Falls.

 

Wandelroute.

Glenashdale.

De waterval zelf laat zich niet zo lekker op de foto zetten, maar de hele omgeving is ook weer prachtig. We vervolgen onze weg langs de zuidkust waar een aantal prehistorische artefacten staan, maar niets dat aan de standing stones van Lewis kan tippen. Onze volgende wandeling is aan de westkust even voorbij Blackwaterfoot naar de King's Cave.


Wandelroute.

Onderweg naar King's Cave'.

Koninklijk is wat overdreven, maar een fraaie schuilplaats is het wel.


King's Cave.

King's Cave.

De wandeling terug naar boven is ook de moeite waard en dan heeft Nico het wel gehad met de stapjes. De Machriemoor Standing Stones vereren we nog even met een bezoek en dan vervolgen we de fraaie smalle slingerweg terug naar Lochranza.


Gewoon mooi.

STOP!! Zeehondjes.

Ah, eindelijk zeehondjes op loopafstand. Sealstalker Josefien gaat ze op de foto krijgen.


Sealstalker Josefien Baggen.

Gotcha!.

Moe, maar voldaan arriveren we weer in Lochranza hotel voor een welverdiend diner. De hertjes maken wederom hun opwachting voor Josefien en ook de hotel bar heeft die avond weer een whisky minder op het menu. Onze conclusie is dat Arran een eiland is om nog eens naar terug te keren.

 

Zondag 28 mei

Van Arran naar Ayr.

 


De volgende morgen heeft Nico om 10:00 een tour in Arran distillery geboekt. Josefien gaat niet mee naar binnen en maakt een wandeling in de omgeving van de distillery, waar ze deze prachtige opname maakt.


Josefien's uitzicht op de Arran distillery.

Wat Nico ondertussen bij Arran te zien krijgt kunt u bekijken in de foto impressie.


Klik hier  voor een foto impressie vanArran.


Na het bezoek aan Arran rijden we richting Brodick en stoppen dan voor de zwaarste wandeling van het eiland: Goat Fell (874m). Vanaf de top zou je hele eiland kunnen overzien.


Het eerste stuk gaat prima.

Ja, ben nog steeds OK.

Na het bezoek aan Arran rijden we richting Brodick en stoppen dan voor de zwaarste wandeling van het eiland: Goat Fell (874m). Vanaf de top zou je hele eiland kunnen overzien.


Volhouden Nico, zegt Josefien.

Sjok, sjok...het pad wordt steeds minder begaanbaar.

Het laatste stuk wordt wel heel erg steil en we moeten ook op tijd teruig zijn voor de boot, dus we keren na ongeveer 80% van de klim om. Vanuit Brodick vertrekken we om 16:40 met de ferry naar Ardrossan. Na een fraaie overtocht van anderhalf uur zijn we zijn mooi op tijd om in te checken voor onze B&B: Beaches, 13 Queens Terrace in Ayr. Heerlijk diner in Ayr met een wandeling door het kleine stadje na afloop.

 

 

Maandag 29 mei

Van Ayr naar het Lake District. Bezoek aan Annandale Distillery.

 


We worden weer verwend met een heerlijk ontbjt en na een korte wandeling in Ayr rijden naar Annan in het uitsterste zuidpuntje van Schotland via de A713-A712-A75. Om 12:00 is er een tour door de nieuwe Annandale distillery geboekt.


Annandale

B&B Rebels Hide

Annandale was een verloren disitllery die opereerde van 1836 tot 1921. Na 90 jaar is de produktie opnieuw gestart n het schitterende historische pand. Van alle distilleerderij bezoeken bleek dit zomaar het hoogtepunt, zoals u kunt zien in de fotoimpressie.


Klik hier  voor een foto impressie van Annandale.


Na het bezoek hebben we lunch op de distillery en rijden dan Schotland uit en Cumbria in Engeland in voor een ontmoeting en overnachting in het Penrith Lake District. Nico heeft daar met een oud-collega afgesproken die dan toevallig daar in zijn stacaravan bivakkeert en voor Nico bij Lidl een vooraad Glenalba 35Y blended whisky heeft ingeslagen en Ben Bracken Single Malt. Het is een leuk weerzien en we hebben gezellig diner met vier personen in zijn favoriete restaurant. Nico en Josefien overnachten in B&B Rebels Hide, Town End Croft Clifton, Penrith. Bij aankomst is er niemand, is de deur open met een briefje erop waar onze kamer is. Waar vind je nog zulk vertrouwen? Geweldig!

 

Dinsdag 30 mei

Vanuit Lake District naar Newcastle.

 


Na een heerlijk ontbijt bezoeken we weer een spectaculair kasteel.


Lowther Castle

Imposant bouwwerk.


Imposant bouwwerk.

Nog steeds groots.

Vandaar is het over de M6-A69 maar een korte rit naar Newcastle upon Tyne.


Vertrek uit Newcastle-upon-Tyne.

Met een drankje.

DFDS schip King Seaways vertrekt vanuit Newcastle om 17:00 UK time (op de boot is het dan meteen 18:00 CET). We genieten weer van het diner en de overtocht. Het was een supermooie vakantie.

 

Woensdag 31 mei

Van IJmuiden terug naar huis

 


Lekker geslapen op de boot en genoten van een prima ontbijt.
Het duurt weer erg lang eer we van de boot af kunnen rijden en komen pas vroeg in de middag aan in Almere. Nico zet de oogst van 2017 op een rijtje.
 
De oogst 2017: Campbeltown en de rest. De stenen komen van het Westport strand op Kintyre.

Tot een volgende trip.....
 


                  

 

webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties