Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten


Top 10
distilleerderijen

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links


Fotoreportage  bezoek aan Glenmorangie 

Een fotoverslag van het bezoek dat Nico Meijboom en Erik Huurman op dinsdag 21 november 2017 brachten aan de Glenmorangie distillery.


De ingang van de Glenmorangie distilleerderij vanaf de parkeerplaats.

 

Vanaf de parkeerplaats. 

heb je een mooi overzicht.


Foto hierboven is warehouse Dalmore. Hieronder is Glenmorangie.
Je zou toch eigenlijk een wat zilter karakter verwachten als je ziet hoe dicht de warehouses van deze distilleerderijen bij zee liggen. 

Warehouses in het landschap bij Glenmorangie.

Een kathedraal van stills.

De lange smalle nek is uniek; oorspronklijk waren het gin stills. 

De proefkamer na afloop van de tour.
Jammer dat we van het proces geen foto's mochten maken, maar we mogen gelukkig wel zelf kiezen wat we willen proeven.

 De wereld volgens Glenmorangie.
Fraai ingericht allemaal. 

Op de vraag in de proefruimte wat volgens haar de beste Glenmorangie is als je geen woodfinish wilt komt de Glenmorangie 19 jaar oude Finest Reserve naar boven die net uit is voor travel retail. 100% ex-bourbonvat rijping.  


Dit blijkt een uitstekende keuze! We vinden het een van de beste Glenmorangie expressies in tijden. Zo clean en zuiver zonder wood finish gedoe. Neus: clean, citrusfruit, perzik, vanille, mooie belegen malt, menthol. Smaak: licht en delicaat. Zeer zacht mondgevoel met mineola, rode appel, vanille, honing en lekker sappig hout dat de cleane korte afdronk domineert. Het kan zo mooi zijn zonder finish...Nico scoort 88 punten en deze gaat zeker aangeschaft worden in de duty-free.

 

Na de briljante 19Y laat Nico zich ontvallen dat hij de eerste Madeira wood finish wel bijzonder vond. Had u heimwee naar de Madeira finish?...we still do it...

Glenmorangie Bacalta, 46%, Bourbon casks with Madeira Cask Finish, Private edition (2017). 

Neus: wat een verschil met de 19! Dit is duister en kruidig met meer gedroogd fruit. Smaak: complex, kruidig, bramen, pruimen, kaneel, peperig. Het Madeira hout heeft wel het frisse smaakprofiel dat we in de 19 zo fantastisch vonden compleet weggevaagd, maar dit is ook wel bijzonder. Lange bitterzoete afdronk met witte peper nasmaak. Toch goed voor 85 punten bij Nico.

Genieten dus.

Deze distilleerderij is een bezoek zeker waard.

Nu op weg naar nieuwe avonturen! 


Terug naar het verslag van de Schotland reis

 

webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties