Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten


Proefnotities
per land / streek

Whisky wetens- waardigheden

Top 10
distilleerderijen

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links

Het Genietschap   Whisky CV  André Bos

 


André Bos

Geboren in de winter van Reinier Paping, voor de ouderen onder ons een grootheid. Voor de jongeren: dit was iemand die liever met 9 tenen over de finish kwam dan te stoppen met schaatsen omdat het wat koud was. Hij was in 1963 de winnaar van de tocht der tochten langs de Friesche Elfsteden. Het heitelân waar ik mijn middelbare schoolperiode heb doorgebracht.

Vervolgens via een uitstapje op de sportacademie, terecht gekomen in Utrecht en daar diergeneeskunde gestudeerd.

Gewerkt in de praktijk en via dit werk op de universiteit terecht gekomen. Mensen wat bij brengen is een van mijn hobby's. Uiteindelijk via wat omzwervingen een baan in Barneveld gevonden. Eerst aan Groenhorst college dierenartsassistentes opgeleid, later gaan werken in de Farmaceutische industrie bij Virbac.

Tegenwoordig werkzaam als consultant voor meerdere farmaceuten in diergeneesmiddelen.Naast mijn werk heb ik nog vele sportieve hobby's: duiken, skiën, golfen, volleybal, bird watching en het fotograferen van die vreemde vogels. Laatst but not least een nimmer aflatende zucht naar Lowlands, mijn favoriete whiskygebied.
  

Een beetje wispelturig ben ik wel want naast de zachtheid van de St. Magdalene (de zachtste van allemaal) hou ik ook van de ruigheid van de Islay whisky's.

Wil je iemand aan de whisky helpen ? Geef hem een St Magdalene 1981-1997 16yr 40% van Gordon&MacPhail.

Liever alleen genieten van al je mooie whisky's ? Geef hem/haar als eerste teugje dan een Laphroig 10yr op vatsterkte; dan laten ze de rest van je collectie ongemoeid.
 

Ondanks mijn grote liefhebberij voor Schotse single malts heb ik een groot gebrek! Ik ben pas 1 keer in Schotland geweest, inclusief een tripje naar mijn favoriete distillery St. Magdalene. Zie ook het reisverslag van deze prachtige reis.

 

webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties