Het Genietschap

Proeverijen

Proefnotities
 en punten


Proefnotities
per land / streek

Whisky wetens- waardigheden

Top 10
distilleerderijen

Evenementen agenda

Reis reportages

Proeverij aanvragen ?

Nieuws

Contact

Links

 

Het Genietschap van ons ontstaan t/m heden.

Het Genietschap is begin deze eeuw ontstaan uit een aantal collega's die een whisk(e)y-tje af en toe wel konden waarderen.

De een was daarin wat verder gevorderd dan de ander wat  o.a. aanleiding  was om elkaar maar eens uit te nodigen voor het proeven van het "echte spul". Huub en Nico deden dit al een paar jaar samen met een andere collega die zich uiteindelijk meer ging bekwamen in wijn. Gert en Jos waren bevriende directe collega's die het samen goed konden vinden en buiten whisky tegen meer zaken het zelfde aankeken. De eerste keer dat Gert, Jos, Huub en Nico gezamenlijk op een proeverij waren was op een oudejaarsproeverij bij Andre van der Zwet in 2000 met vele andere collega’s. Bij deze gelegenheid was ook Andre Bos (geen collega) aanwezig en op deze proeverij had Gert de winnende fles bij zich: de Longmorn Glenlivet 1971-1999 uit de Scott’s collection. Winnen op die avond was een twijfelachtige eer omdat deze fles vervolgens een ererondje mocht maken en met een zielig bodempje terugkwam bij de nog steeds lachende eigenaar. Het werd na die avond gebruikelijk dat iedereen ongeveer eens per jaar als gastheer fungeerde van een proeverij, waarbij iedere deelnemer een fles inbracht.

Huub en Nico hielden al een paar jaar lijsten met proefnotities bij van alle door hen geproefde whiskies. Iedereen van ons groepje kon over hardcopy 's van deze lijsten beschikken. Ze werden langer en langer en groeiden uit tot een zeer waardevolle bestanden. Tijdens een van de proeverijen lanceerde Gert, die zich bezig hield met het ontwerp van internet pagina's, het idee meerdere liefhebbers te laten meegenieten door deze lijsten op het web te publiceren. Dit idee werd met algemene instemming overgenomen en met het uitwerken hiervan, door Gert in 2001, heeft Het Genietschap een officiële naam en status gekregen. 

Aan onze doelstelling is daarbij niets veranderd: het in goed gezelschap genieten van mooie whisky's en eenvoudige doch voedzame maaktijden. De maaltijden werden in de loop der tijd echter wel minder eenvoudig en meer en meer gericht op de Schotse keuken. 

Het genietschap in de oprichtingssamenstelling

v.l.n.r. en v.b.n.b:

Andre van der Zwet

André Bos

Gert Ekkelenkamp

Jos van den Putten

Nico Meijboom

Huub Donkers

In 2004 wilde Andre van der Zwet zijn aandacht meer richten op proeverijen die hij organiseerde voor de Ben Nevis club, waar hij ook een bezielend bestuurslid (penningmeester) van is. Helaas kon hij toen het Genietschap er niet meer bij hebben en gingen we met een vaste kern van 5 door, waarbij er wel regelmatig introducees aanwezig waren.  

 

Met ons vijven zijn we doorgegaan met Het  Genieten

Met het overlijden van Gert Ekkelenkamp en Huub Donkers respectievelijk in september 2006 en januari 2007 hebben wij 2 hele goede vrienden, mede oprichters en leden van de vaste kern van Het Genietschap verloren. 

De lijsten van Huub (postuum) zijn nog steeds op deze website opgenomen omdat zij zeer waardevolle omschrijvingen geven van de door hem geproefde whiskies.

Na het verlies van onze goede vrienden en leden Gert en Huub waren we,  na een tijdje van bezinning, in maart 2007, toch weer eens aan een proeverij toe. Onze "vaste gasten" Erik, Michel en Christel hebben onze gelederen verstekt en ook Andre van der Zwet is weer volledig tot Het Genietschap toegetreden. 

Jos heeft de functie van webmaster van deze site van Gert overgenomen.

Het Genietschap bestond van maart 2007 tot december 2010 uit een vaste kern van zeven (onderstaande) personen die de club droegen.

 

v.l.n.r :

 

Michel van Meersbergen 

Andre van der Zwet

Andre Bos

Erik Vanfrachem

Christel Huizinga

Jos van den Putten

Nico Meijboom

 

In december 2010 is met algemene stemmen Alex van der Veer als nieuw en 8-ste lid tot Het Genietschap toegelaten. De onderstaande foto van ons Genietschap dateert van mei 2012.

v.l.n.r:

Michel van Meersbergen 

Andre van der Zwet

Andre Bos

Erik Vanfrachem

Christel Huizinga

Jos van den Putten

Nico Meijboom

 

Met sinds december 2010 ons 8-ste en ........

......jongste lid Alexander van der Veer

Michel van Meersbergen en Christel Huizinga, die jaren lang zeer aktieve leden van Het Genietschap zijn geweest, hebben aangegeven voorlopig andere prioriteiten te hebben en daarom nu even geen aktief lid te willen zijn. De whisky cv's en de top 10 van deze gewaardeerde "nu even niet leden" zijn hier nog terug te vinden via; CV van Michel, CV van Christel, Top 10 van Michel en de Top 10 van Christel.

Wij, met z'n zessen  vor-men wij op dit moment

 "Het Genietschap"


 

webmaster
__________ 
Whisky Monitor  __________
nmeijboom59@kpnmail.nl

webdesign
ekksites
internet producties